Фокус група за изследване на нагласите на полицаите по темата за домашно насилие за област Силистра

Разнородни политики и специфика на практики в градските и селските райони споделиха районните полицейски инспектори от РУ на МВР в област Силистра, които взеха участие в третата поред фокус група за домашното насилие по проекта. Тя се проведе на 19.02.2020 година и участваха полицейски служители и на трите РУ на МВР – Силистра, Дулово и Тутракан.

Участниците дискутираха за важността на добрата информираност и близостта на полицейските служители до гражданите и техните проблеми. Те споделиха за добрата си работа с доставчиците на социални услуги в Силистра и заявиха, че справянето с насилието изисква координирани усилия.

Тази дейност се осъществява в рамките на проект ACF 41/ „Активни срещу насилието над жени“, изпълняващ се с финансова подкрепа предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП в партньорство между Фондация „Асоциация Анимус“ и фондация „Общество и сигурност“. Проектът има за цел да просвети и активизира гражданското общество срещу насилието над жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *