Можеше ли да бъде избегната трагедията в Сандански и как се стигна до фаталния 19 ноември, когато беше извършено двойно убийство на две деца?

Жертвите – 5-годишният Васил и 3-годишната му сестричка Ивон, бяха убити по изключително жесток и мъчителен начин, а основен заподозрян за двойното убийство е тяхната майка.

Оказва се обаче, че по-рано тя е подала сигнал за домашно насилие, което е продължавало години наред, но без реакция от институциите и обществото.

Случката е от тези, които много трудно се възприемат, които мъчително се отработват и осъзнават, които оставят за дълго кървяща рана в живота на малкия град. Възможно ли е жена, майка, да убие двете си деца? Съдебният психиатър допуска тази възможност, но само след дълга история на тормоз и насилие.

Катя Кръстанова, психолог във фонация „Асоциация „Анимус“: Съдът преценява да постанови или да не постанови незабавна защита и съответно в последващо заседание да реши какви ще са другите мерки за закрила. Съдията преценил, че риск очевидно не е висок за живота и здравето на децата в това семейство не е постановил незабавна защита с мерките по нея.

Повече информация може да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *